+45 5363 3047 // merlebaere@gmail.com
CV
2016-2019 Roskilde Universitet
Kandidat i journalistik og historie
2016 Columbia University, New York
MA Global History
Jeg tog fag i Mellemøstens moderne historie, Sovjetunionen og Rusland efter 1953 og et tematisk kursus om Sortehavet, der både dækkede olieboringer, konflikten mellem Tyrkiet og Rusland og skønlitteratur på tværs af regionen.
2012-2016 Roskilde Universitet
Bachelor i journalistik og historie
Jeg skrev bachelorprojekt om dækningen af Tyrkiet i de danske medier. Vi undersøgte perioden fra 2011 til 2015, hvor den syriske borgerkrig brød ud, og Tyrkiet begyndte at spille en central rolle. Det blev til en større debat om europæisk offentlighed, da Tyrkiet har ligget i forhandlinger med EU siden slutningen af 1980'erne.
Erhvervserfaring
2015-nu, Redaktionsmedlem,
ATLAS Magasin
Siden 2015 har jeg været redaktionsmedlem hos ATLAS Magasin. Jeg har skrevet artikler om alt fra præsidentvalg i Serbien, skyldsspørgsmålet på Balkan efter krigene i 1990'erne til en undersøgelse af det at være transkønnet set gennem Gerda Wegeners værker på kunstmuseet Arken. På ATLAS er vi en mindre redaktion, hvor der er masser af idéudvikling, men hvor vi også læser korrektur, søger fonde og skaffer lokaler til lanceringen af vores halvårlige bogtillæg.
2017, Medieprojekt Frederiksborg Amts Avis
Jeg var i 14-dages medieprojekt som led i min kandidatuddannelse. Her skrev jeg regionalstof til første sektion. Jeg fik indsigt i at vinkle og skrive til en ny målgruppe, som jeg ikke før har skrevet til. Jeg udgav omkring 10 artikler, både to forsidehistorier, noter, nyheder, reportager og et portræt.
2015, Universitetspraktikant
DR Nyheder, 21Søndag
I 2015 var jeg universitetspraktikant på 21Søndag i seks måneder. Her lavede jeg både længere indslag og kortere nyheder til TV Avisen. Da Folketingsvalget blev udskrevet rykkede jeg fra min plads på 21Søndag til valgprogrammet Kandidaterne. Her lavede jeg dagligt reportager med partiledere, agerede reporter og lavede research.
2013-nu, Bestyrelsesmedlem, Johan Borups Højskole
Siden 2013 har jeg været medlem af bestyrelsen på Johan Borups Højskole i København. I den periode har jeg blandt andet været med til at ansætte en ny forstander, lavet et nyt værdisæt for skolen og oprettet nye faglige linjer.
2016, Pressekoordinator for organisationen SILBA i Serbien
Jeg var pressekoordinator for organisationen SILBA (Initiative for Dialogue and Democracy) under en valgobservation i forbindelse med præsidentvalget i Serbien i 2016. Jeg lavede baggrundsrapporter om landets historie, politiske situation og forholdet til EU, holdt oplæg, skrev pressemeddelelser og lavede interviews på valgdagen med danske og internationale medier. Desuden var jeg selv valgobservatør under valget i Makedonien i 2014.
2014-2015, Studentermedhjælper
Center for Nyhedsforskning
Som studentermedhjælper ved Center for Nyhedsforskning agerede jeg forskningsassistent på en række større forskningsprojekter.
2011 Borups Højskole
Jeg tog fag i journalistik, skriveværksted, foto, politik og kunsthistorie.
2007-2010 Køge Gymnasium
2006-2007 Glamsdalens gymnastik- og idrætsefterskole
2012-2014, Studentermedhjælper
Dansk Arkitektur Center
Som studentermedhjælper på Dansk Arkitektur Center indgik jeg i et udstillingsteam, hvor jeg primært skrev og redigerede udstillingstekster. Jeg var blandt andet med til at lave en udstilling om Grønland – om landets interessante geopolitiske placering og om arkitekter, der føler et stort samfundsansvar for landets fremtidsplaner.
2014-2015 Redaktør og skribent, Metier
Gennem et år var jeg både skrivende journalist og redaktør på RUC-journalisternes magasin Metier. Jeg var med til at lave to temaudgaver: et om kirke og tro og et om køn i anledning af 100-året for kvinders stemmeret i Danmark. Jeg redigerede sektionen Vores Verden, hvor de studerende dykker ned i medieverdenen og nørder igennem på deres eget felt.
Uddannelse
I øvrigt
Siden årsskriftet har jeg modtaget sprogundervisning i tyrkisk en gang om ugen.
I 2014 var jeg en del af Politikens debattør- og kritikerskole. Her blev vi hver anden uge introduceret for interessante meningsdannere, skrev debatindlæg, anmeldelser og gav hinanden feedback i mindre grupper. Jeg skrev blandt andet en reportage til Politiken fra et arrangement om, hvordan litteraturen kan hjælpe i psykiatrien.
Gennem det meste af min gymnasietid mødte jeg hver anden weekend ind klokken 6:30 på plejehjemmet Nørremarken i Køge.
Jeg er 26 år
Jeg har et B-kørekort
Jeg bor på Vesterbro i København
Jeg taler og skriver flydende dansk og engelsk. Mit spanske og tyske fungerer til husbehov.
Jeg har taget kurser i Photoshop, WordPress og Newswire TV (reporter).